В началото на декември България ще получи първия транш по Плана

...
В началото на декември България ще получи първия транш по Плана
Коментари Харесай

1,37 млрд. евро по Плана за възстановяване идват в началото на декември

В началото на декември България ще получи първия транш по Плана за възобновяване и резистентност. Това увери на въпрос на News.bg вицепремиерът с сектор еврофондове Атанас Пеканов. Той посрещна Работната група по ПВУ на Европейската комисия, която е на посещаване у нас.

" Както знаете, през предходната седмица получихме утвърждение във връзка с първия транш, позитивна оценка от страна на Европейската комсия. Да, България ще се оправи до края на тази година, сега работим по второто заплащане. В момента върви техническият развой, страните членки би трябвало да одобрят също, само че значимата стъпка беше, че Европейската комисия утвърди първия транш ", сподели той.

Пеканов все пак не се ангажира с точна дата. " Следващите седмици. Не мога да предпоставя по кое време ще бъде физическото заплащане, въпреки всичко става въпрос за европейски институции. "

Министърът неведнъж акцентира - остават само официални стъпки, като траншът за страната ни е сигурен.

България би трябвало да получи 1,37 милиарда евро по въпросния първи транш.

За да се получи вторият обаче, следва Народното събрание да одобри прословутите 22 закона, които са основно условие на Брюксел. Въпросните законопроекти към този момент са изцяло направени от служебния кабинет, само че дневният ред на националните избраници все още се движи по разнообразни цели.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР